Menu

Suroviny

+

Pečienka

  • Olej 30.0 ml
  • Cibuľa, nakrájaná na kocky 120.0 g
  • Cesnak, kocky 10.0 g
  • Chorizo, prúžky 180.0 g
  • Suchá žemľa 80.0 g
  • Mlieko 100.0 ml
  • Mleté bravčové mäso 1100.0 g
  • Petržlenová vňať 20.0 g
  • Oregano 3.0 g
  • Údená paprika 5.0 g
  • Strúhanka 100.0 g

Hubová omáčka

  • Maslo 50.0 g
  • Cibuľa, nakrájaná na kocky 60.0 g
  • Hliva ustricová 200.0 g
  • Suché biele víno 150.0 ml
  • Voda 500.0 ml

Šedé rezance


Cesto na rezance vyložte na plochý tanier a vytvorte tak vrstvu 1-2 cm. Keď voda začne vrieť, namáčajte rezance vo vode - z času na čas ponorením lyžičky do vody.

...

Príprava

  1. Pečienka

    • Na oleji osmažíme cibuľku s cesnakom a chorizom. Žemľu namočíme do mlieka.
    • Mleté mäso zmiešame s osmaženými prísadami, odmočenou žemľou, petržlenovou vňaťou a koreninami.
    • Celok vypracujeme na jednoliatu hmotu, vyformujeme pečienku do rolády a obalíme v strúhanke.
    • Pečieme 30 minút v rúre pri 155 °C.
  2. Hubová omáčka

    • Na masle osmažíme cibuľu a pokrájanú hlivu, ochutíme, podlejeme vínom a zredukujeme.
    • Hubovú omáčku zmiešame s vodou, premiešame a pridáme k osmaženým surovinám.
    • Celok niekoľko minút dusíme. Nakoniec pridáme Ramu Cremefine.
  3. Šedé rezance

    • Zemiakové pyré zmiešame s vodou pri teplote 80 °C, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.
    • Zemiaky olúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a scedíme na site.
    • Preložíme do misky, pridáme ostatné prísady a škrob, ktorý vznikol pri odcedení zemiakov.
    • Cesto vypracujeme do konzistencie hustej smotany.
    • Podľa potreby pridajte vodu, ktorá zostala po odcedení zemiakov.
    • Halušky formujeme lyžicou a vkladáme do samostatného hrnca s vriacou vodou.
  4. Servírovanie

    • Plátky pečienky uložíme na šedé rezance. Celok podávame s hríbovou omáčkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu