Menu

Suroviny

+

Mäso

  • Bravčové pliecko 1800.0 g
  • Limetková šťava 120.0 ml
  • Červené čili papričky 20.0 g
  • Koriander 20.0 g
  • Knorr Karí pasta zelená 20.0 g
  • Citrónová tráva 30.0 g
  • Zázvor, rozmixovaný 10.0 g
  • Cesnak, rozmixovaný 10.0 g
  • Knorr kokosové mlieko v prášku 1 kg 180.0 ml

Nakladaná zelenina

  • Knorr Karí pasta zelená 100.0 g
  • Badyán 2.0 g
  • Koriander semeno 5.0 g
  • Červené čili papričky 5.0 g
  • Ryžový ocot 75.0 ml
  • Biely vínny ocot 75.0 ml
  • Cukor 120.0 g
  • Biela redkvička 200.0 g
  • Mrkva 200.0 g
  • Uhorka šalátová 200.0 g

Servírovanie


...

Príprava

  1. Mäso

    Pripravíme si pastu zmiešaním zelenej thajskej karí pasty, zázvorového pyré, cesnakového pyré, kokosového mlieka, koriandru, citrónovej trávy, limetkovej šťavy a čili. Bravčové pliecko natrieme pastou a prikryjeme papierom na pečenie a fóliou, aby sme ju udržali úplne zakrytú. Pečieme pri 120 °C počas doby 4 hodín, alebo kým sa mäso začne rozpadať. Po upečení mäso natrháme a spojíme so vzniknutou šťavou, udržiavame teplé.
  2. Nakladaná zelenina

    Čili papričky nakrájame na jemné kocky. Podrvené koriandrové semená pomaly restujeme na panvici, pokiaľ sa nerozvoňajú. Pridáme ryžový ocot, biely vínny ocot, karí pastu cukor a badyán. Privedieme do varu a stiahneme z ohňa. Mrkvu, uhorku a redkvičku nakrájame na julienne. Teplý nálev nalejeme na zeleninu a papričky a necháme odležať 24 hodín.
  3. Servírovanie

    Nálev scedíme a odstránime badyán. Potom premiešame zeleninu s koriandrom. Bagetu rozkrojíme napoly a potrieme majonézou. Pridáme teplé trhané mäso so zeleninou, Pikantnú omáčku One hand bottles a Majonézu one hand bottles.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu