Menu

Suroviny

+

Kačica

  • Kačica 3000.0 g
  • Aníz, klinček, škorica (mletá) 40.0 g

Slaný nálev

Omáčka na pokropenie zeleniny a kačice

Servírovanie

  • Zelenina (mrkva, pak-choi, cuketa, cukrový hrášok, stopkový zeler) 800.0 g
  • Pražený sezam 20.0 g

Kačicu môžete nahradiť kuraťom. V tom prípade znížte teplotu pečenia na 77 ⁰C, a pečte rovnako dlho ako kačicu. Dôležité je, aby ste pri umiestení sondy do vnútra mäsa dosiahli teplotu najmenej 62 ⁰C.

...

Príprava

  1. Kačica

    • Kačicu očistite, odrežte krk, potrite vnútri mletým anízom, klinčekom alebo škoricou.
  2. Slaný nálev

    • V studenej vode rozpustite kurací bujón. Pomocou marinovacej ihly streknite pod kožu nálev. Snažte sa aby sa nálev dostal do celej kačice.
    • Zviažte nohy kačice azaveste ju na háčik hore nohami. Nechajte visieť vchladničke 3 dni.
    • Po 3 dňoch môžete začať s pečením. Nastavte konvektomat na funkciu pečenia na teplotu 85 ⁰C na 3 hodiny.
    • Takto pripravenú kačicu vložte na 7 minút do konvektomatu vyhriateho na 290 ⁰C – aby získala zlatú farbu abola chrumkavá.

  3. Omáčka na pokropenie zeleniny a kačice

    • V hrnci zmiešajte všetky suroviny a redukujte do konzistencie omáčky. Po ochladení by mala pripomínať hustú krémovú omáčku.
    • Studenú omáčku prelejte do plastovej fľaše s malým otvorom na poliatie.
  4. Servírovanie

    • Na panvici opečte zeleninu tak, aby bola chrumkavá, kačicu naporciujte.
    • Zeleninu akačicu rozložte na tanier. Polejte pripravenou omáčkou aposypte opraženým sezamom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu