Menu

Predtým, ako začnete pripravovať thajské jedlo, pripravte si správne ingrediencie.

Bielkoviny: bravčové a kuracie mäso, príležitostne kačica, hovädzie mäso, tofu alebo vajcia

Sacharidy: Ázijská ryža, jazmínová ryža, rezance (ryža, pšenica a mungo fazuľa)

Zelenina: baklažán, mrkva, kapusta, kukurica, bambus, paradajka, uhorka, klíčky fazule mungo 

Ovocie: mango, papája, chlebovník, mangostána, liči, pomelo, ananás, durian, longan, kokos

Koreniny a korenia: cesnak, galangal, koriander, citrónová tráva, thajská bazalka, kurkuma, šalotka, kafírové limetkové listy, krevetová pasta, rybia omáčka, chilli papričky, palmový cukor

Aké pokrmy môžete pripraviť kombináciou thajských chutí?

Khao khai chiao

Khao khai chiao

Omeleta s ryžou, uhorkou a pikantnou omáčkou, často podávaná na raňajky.

Khao phat

Khao phat

Vyprážaná ryža s rôznymi druhmi zeleniny; často vyprážané s vajíčkom.

Phat wun sen

Phat wun sen

Tenké ryžové rezance vyprážané s vajíčkom, so zeleninou, príležitostne aj s mäsom alebo tofu.

Kaeng phet

Kaeng phet

Červené karí s kokosom a chilli papričkami. Často so zeleninou (napríklad baklažánom), mäsom alebo tofu.

Kaeng tai pla

Kaeng tai pla

Silné karí so zeleninou, krevetovou pastou a rybami.

Tom kha gai - kokosová polievka s kuracím mäsom a galangalom

Tom yum - číra polievka s citrónovou trávou, s kafírovými limetkovými listami, galangalom, chilli, limetovou šťavou, najčastejšie s krevetami alebo kuracím mäsom

Pad Thai - stredne hrubé ryžové rezance vyprážané s vajíčkom, s klíčkami mungo fazule, s rybiou omáčkou, tamarind, limetkou a cukrom, posypané arašidami

Som tam - šalát zo zelenej papáje, sušených kreviet a arašidov

Khao niao mamuang - sladký dezert: ryža varená s kokosovým mliekom, podávaná s mangom a posypaná fazuľkami mungo

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu