V súčasnosti sa burger stal ikonou jedla na ulici. Tvorcovia pouličného jedla sa neboja experimentov, ktoré by mohli spestriť chuť klasického hamburgera.
Dressingy a omáčky sú srdcom každého jedla na ulici - a s Hellmann’s One Hand Bottles ich máte vždy po ruke. Použitím jednej ruky z nich robí skvelú voľbu pre moderných kuchárov, ktorí hľadajú pohodlné riešenia a výnimočnú chuť.
Vytvorenie prvého hamburgeru si pripisujú mnohí ľudia, ale jeho skutočný autor zostáva neznámy. Avšak isté je - jeho predchodcovia boli Hamburg steak (mletá hovädzia kotleta) a Hamburger Rundstück (mletá mäsová kotleta podávaná s omáčkou), ktoré priniesli do Spojených štátov nemeckí prisťahovalci.
Louis 'Lunch v New Haven je vnímaná ako prvá reštaurácia, ktorá podávala hamburgery - prvá v roku 1900. Spočiatku boli hamburgery podávané ako rýchla take-away možnosť obeda.
Ich popularitu posilnil aj rozvoj reštaurácií s rýchlym občerstvením, ako napríklad Biely hrad (otvorený v roku 1926) a McDonald's, ktorý bol otvorený v roku 1940 a ktorý bol od začiatku zameraný na servírovanie hamburgerov.
Napriek tomu, že hamburgery zostávajú základom reťazcov rýchleho občerstvenia, v priebehu rokov narástol počet variácií. VegeBurger, podávaný v Gregory Sams v SEED v Londýne v roku 1982, je považovaný za prvý vegetariánsky hamburger. Odvtedy sa vegetariánske hamburgery stali celkom bežnými.