Menu

Kurací, hovädzí, alebo zeleninový vývar?

Vývar vyžaduje čas a zručnosť, pretože všetky ingrediencie musia byť vyvážené, ale napriek tomu, alebo práve preto je jedným zo základných produktov v kuchyni. Aké sú rôzne druhy vývaru a ako ich správne používať?

  • Kurací vývar má jemnú chuť, je ľahký a nie príliš tučný. Používajte ho do ľahkých omáčok, zemiakovej kaše, alebo do ryžových pokrmov.
  • Hovädzí vývar má plnšiu a komplexnejšiu chuť. Je tučnejší a tmavší. Perfektne sa hodí do dusených pokrmov, šťavy z mäsa a marinád.
  • Zeleninový vývar môže byť ľahší alebo výraznejší - všetko závisí na ingredienciách, ktoré použijete a koľko tuku pridáte. Použite ho, ak vaše jedlo neobsahuje mäso, ani rybu, aby si ho mohli vychutnať aj vegetariáni, alebo vegáni.

Ako používať vývar?

Dusené mäso

Dusenie mäsa v omáčke je skutočné umenie. Dobré dusené mäso nemôžete pripraviť bez vysoko kvalitného mäsa a voňavého vývaru, najlepšie hovädzieho alebo hubového.

Pomocou vývaru môžete pripraviť vynikajúce hubové ragú. Najlepšie chutí podávané na maslových gnocchi. Objavte recept našich kuchárov na tento hrejivý pokrm!

Ak nemáte hovädzí vývar, ktorý ste si pripravili sami, môžete použiť náš Knorr hovädzí vývar, ktorý vám výrazne uľahčí život. Má úžasnú, výraznú vôňu a farbu a je hneď pripravený.

Zeleninový guláš

Zeleninové guláše sú v reštauráciách stále populárnejšie. Sú obľúbenou voľbou vegánov a vegetariánov, a preto je dôležité pripraviť ich za pomoci vývaru, ktorý neobsahuje mäso ani iné živočíšne produkty.

Mäsové marinády

Marinovanie mäsa je umenie rovnováhy - chuť korenia musí byť výrazná, ale nesmie prebiť jedlo. Ak chcete, aby vaše mäso malo komplexnú chuť, skúste do marinády použiť vývar.

Nezabudnite - marinované hovädzie mäso v hovädzom vývare a hydina v kuracom vývare. Aby sme vám uľahčili život, pripravili sme Knorr kurací vývar s ľahkou, ale bohatou chuťou.

Rizoto, paella, and biryani (*indický ryžový pokrm)

Pozdvihnite ryžové pokrmy na ďalšiu úroveň tým, že ich pripravíte s vývarom namiesto s vodou. Ryža absorbuje chuť vývaru počas varenia, takže celé jedlo bude ešte voňavejšie.

Výber vývaru môže zdôrazniť chuť jedla. Pripravte hubové rizoto použitím Knorr hubového vývaru, chuť húb bude výraznejšia.

Varenie ryže a krúpov

Dokonca aj obyčajná ryža a krúpy môžu byť uvarené pomocou vývaru namiesto obyčajnej vody. Pokiaľ chcete potešiť tých, ktorí nejedia mäso, vyberte zeleninový vývar.

Príprava zeleninového vývaru je pre veľa kuchárov výzvou. Práve preto sme pripravili Knorr zeleninový vývar, ktorý ponúka prekvapivo silnú, bohatú vôňu a je rovnako dobrý ako mäsové vývary.

Zemiaková kaša a zelenina

Zemiaková kaša sa väčšinou pripravuje z mlieka, ale to nie je jediná možnosť. Zemiaky, sladké zemiaky, mrkva, alebo petržlen sa môžu miešať s vývarom a tukom. Získajú príjemnejšiu, menej mliečnu chuť.

Voňavé omáčky

Vývar je ten najlepší základ pre omáčky a mäsové šťavy, ktoré sa podávajú buď samostatne (napríklad mäsová šťava, hubová omáčka, alebo citrónová omáčka), alebo sú neoddeliteľnou súčasťou jedla, ako napríklad ragú.

Pokiaľ chcete ovládnuť techniku prípravy ragú, pozrite sa na kurz UFS Akadémie "Správne pripravené cestoviny". Tam sa naučíte, ako pripraviť perfektné tagliatelle a vynikajúce ragú. Kliknite sem a vyskúšajte to!

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu