,,Je to bez lepku?“ - to je otázka, ktorú si kladie stále viac zákazníkov. V dnešnej dobe, kedy sa zvyšuje neznášanlivosť lepku a chronických chorôb spôsobených citlivosťou na lepok. Je dôležité, aby ste našli vhodné a lákavé potraviny bez lepku. Máme pre Vás preto päť skvelých tipov, ako zahrnúť bezlepkové jedlá do Vášho menu.
- Nahraďte prísady ako sú pšenica, jačmeň, žito, ovos, slad a kuskus ryžovou múkou, pohánkou, škrobom, kukuričnou múkou, quinou či sójou. Pri mnohých jedlách môžete použiť namiesto múky orechy, fazuľu, semiačka a cícer.
- Využívajte špeciálne zhotovené bezlepkové výrobky, ktoré sú dostupné na našom trhu. Znížite si tak náklady na špeciálne ingrediencie.
- Použite fazuľu, ryžu, zeleninu a iné bezlepkové potraviny.
- Pri balených výrobkoch nájdete značky, ktoré neobsahujú lepok a ktoré Vám pomôžu zaistiť konzistenciu kvality.
- Označte bezlepkové jedlá v menu. Uľahčíte tak zákazníkovi výber jedla.
Odoberajte newsletter
Zaregistrujte sa a získajte tak aktuálne informácie zo sveta gastronómie. Zašleme vám praktické informácie ako najnovšie predpisy a regulácie, informácie o súťažiach a inšpiratívne filmy a články vytvorené kuchármi z celého sveta. Nenechajte si to ujsť!